Български автобуси от часове бяха на сръбско-унгарската граница в т.нар. ничия територия,

...
Български автобуси от часове бяха на сръбско-унгарската граница в т.нар. ничия територия,
Коментари Харесай

Български автобуси бяха блокирани с часове на сръбско-унгарската граница

Български рейсове от часове бяха на сръбско-унгарската граница в така наречен " ничия територия ", оповестява БНР по информация на Ситуационния център на Министерството на външните работи.

Сигналът за блокираните ни сънародници, пътуващи за Австрия, бе получен тази заран, а хората бяха ориентирани да поддържат връзка с българското посолство в Будапеща, което да окаже подпомагане.

Предполага се, че до обстановката се е стигнало, защото унгарските гранични управляващи реализират засилен надзор, а трафикът на границата е натоварен.

Една от пътуващите изясни, че става въпрос за о рганизирана екскурзия към Виена. Автобусът на дамата бил цялостен с деца, а в един от другите български рейсове имало и бременна жена.

" Нямаме толкоз храна към този момент задоволително, нито вода. Звъняхме на посолството в Унгария, където ни дадоха отговор, че текат съществени инспекции, поради че Унгария е външна граница на Шенген за емигранти, само че досега в нито един от рейсовете не виждаме фактически да текат инспекции. Просто борбата към 25 рейса стоят блокирани и не се случва безусловно нищо. Унгарските управляващи безусловно никакви пояснения не ни дават. Търпението на всички се изчерпа. Децата са към този момент изморени, изнервени и гладни. Нямаме тоалетна даже. Буквално сме в нищото. Ужасно е ", описа обстановката Елеонора Стойкова.

По последна информация след близо 9 часа престой българските рейсове с туристи са съумели да потеглят към Виена.

Те са били пропуснати с преимущество, откакто пътуващите потърсиха подпомагане от посолството ни в Будапеща.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР